De Ommekeer deel 38

De Ommekeer deel 38

Wouter, weet na een paar dagen, waar de commissaris zijn auto parkeert en hoe laat hij naar huis gaat. Voorzichtig begint hij hem te schaduwen in een gehuurde auto. Al snel weet hij de route naar zijn huis en kan hij direct afhaken wanneer de commissaris die kant op gaat. Wouter beseft dat het een kwestie van geduld is om hem te betrappen op iets afwijkends.

Na ruim een week is het zover, de commissaris neemt een andere route. Hij rijdt door de IJtunnel de stad uit, waarna hij direct de afslag neemt.
De commissaris gaat de woonwijk in, waar hij zijn auto parkeert en in een andere stapt. Wouter denkt, aha, meneer wil niet gezien worden in zijn eigen auto, heel slim. Op een zo groot mogelijke afstand achtervolgt hij de commissaris, richting het industrieterrein.
Nu is het gevaarlijk, want de meeste mensen zijn al naar huis gegaan. Wouter bewaart veiligheidshalve nog meer afstand. De commissaris slaat rechtsaf een doodlopende straat in. Hij kan niets anders doen dan doorrijden om niet op te vallen.

De volgende dag gaat hij naar de straat waar de commissaris is ingereden. In totaal staan er vier bedrijfspanden. De eerste twee panden links en rechts hebben een naam, die hij noteert. Het volgende bedrijf aan de linkerkant, een kleine loods van twaalf bij dertig meter, heeft geen naam, de rechtse hier tegenover wel.

Op het Internet zoekt hij naar informatie over de bedrijven en hun eigenaar. Om te weten of ze echt zijn, belt hij ze op met de vraag of ze mee willen doen met een kalenderproject. Dat willen ze niet, de namen en hun activiteiten kloppen wel. Hij weet nu vrijwel zeker dat het om de kleine loods gaat. Op het Internet is niets te vinden over het adres. Zijn volgende stap is het kadaster, waar een vriend van hem werkt. Het pand staat op naam van een Algerijn, die in Frankrijk woont. Wouter vraagt zich af waarom. De kans dat hij hier iets doet wat alleen de belasting of zijn baas niet mag weten, is te verwaarlozen. De moeite om niet in verband te worden gebracht met de loods, is zó groot en zorgvuldig dat het wel om iets veel groter moét gaan. Wat er in het gebouw gebeurt, is nu de vraag. Wouter kan van buitenaf niet in het gebouw kijken, want nergens zijn ramen. Hij moet dus wachten tot de deur opengaat. Hij verkent zorgvuldig de omgeving en vindt een plek, waar hij ongezien het gebouw in kan kijken met een verrekijker. De commissaris opent de deur met een afstandsbediening en direct weer achter hem dicht. Wouter kan daarom maar heel even in de loods kijken. Aan elke zijkant en aan de achterkant staan stellingen met dozen erop. Een klein bureautje met een computer erop trekt zijn speciale aandacht, want er zitten geen kabels aan. Die staat daar dus voor het zicht, waarom doet hij dat, vraagt Wouter zich af.

Na drie weken heeft hij nog geen enkel idee wat de commissaris daar doet.
Het ziet er ook niet naar uit dat dit gaat veranderen. Gefrustreerd door het idee dat hij iets over het hoofd ziet, blijft hij de wacht houden, tot er op een avond iets bijzonders gebeurt. De commissaris is weg en Wouter wacht nog even om ook weg te gaan. Aarzelend blijft hij zitten. Dan gaat de deur van de loods open. Driftig pakt hij zijn verrekijker en ziet een man naar buiten komen.
“Dat kan helemaal niet, want bij het wegrijden van de commissaris is hij niet in de loods,” mompelt Wouter verbaasd.
De man loopt om het gebouw heen.
Bij het om de hoek komen aan de achterkant ziet Wouter de oplossing.
De man is op de hoek, maar nog niet ter hoogte van de achterwand binnen. “Achter de achterwand is dus nog een ruimte. Hoe geniaal,” lispelt Wouter peinzend.

Via een connectie komt Wouter er achter dat er een zeer snelle Internetverbinding in de loods aanwezig is. Wouter combineert alles wat hij tot nu toe, aan informatie heeft verzameld. De commissaris kán betrokken zijn bij de poging tot verkoop van Debby aan het pedofielencircuit. Hij is ook heel vaag betrokken bij de verdwijningen van jonge kinderen. De geheime ruimte in de loods en de snelle Internetverbinding. Zijn conclusie is, hier wordt kinderporno verspreid, misschien wel gemaakt.
Wouter beseft dat hij het niet meer alleen kan doen, hij heeft hulp nodig van de politie.
In een dossier heeft een naam gezien van een inspecteur, die direct na de moord op de moeder van Debby en haar vriend, is overgeplaatst naar het zuiden van het land. Dit is hoogstwaarschijnlijk géén vriend van de commissaris.
Hij besluit Bram hierover te raadplegen.
“Brammetje, ik heb informatie nodig over een inspecteur die bij de zaak van Debby betrokken was.”
“Dat ga ik voor je regelen.”

Wil je de eerste van je vrienden zijn die dit deelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *