De Ommekeer deel 39

De Ommekeer deel 39

“Debby, die inspecteur die de zaak van je vader heeft  behandelt, wat was dat voor man?”
“Waarom wil je dat weten?”
“Zomaar, ik dacht eraan.”
“Ik vind hem een geweldige man, want hij is degene die mij geholpen heeft om direct bij mijn oma en opa te kunnen gaan wonen.”
“Dat heeft hij goed gedaan.”

Wouter belt die inspecteur, die nu hoofdinspecteur is bij de Nationale Recherche. Hij vraagt een gesprek met hem aan op een neutrale plek; zonder te vertellen waarom, na lang aandringen gaat hij akkoord.

De inspecteur zit al aan de bar in het motel, op het moment dat Wouter naar binnen loopt. Wouter herkent hem direct aan het afgesproken teken, een krant die dwars voor hem ligt. Ze stellen zich aan elkaar voor.
“Wouter.”
“Dennis, aangenaam.”
Wouter heeft al een plaats gezien waar ze veilig met elkaar kunnen praten.
Hij neemt hierin het initiatief om niet op een door Dennis ‘geprepareerde’ plek te hoeven zitten. Vertrouw niemand en wantrouw niemand, is het devies van Wouter. De mannen hebben direct veel sympathie voor elkaar.

Wouter legt uit waar hij voor komt zonder namen te noemen. Dennis luistert geïnteresseerd. Hij kan zich Debby en de zaak van haar vader heel goed herinneren. De snelheid waarmee de zaak van de moord was afgesloten, had hij vreemd gevonden. Omdat hij blijft aandringen op verder onderzoek, wordt hij overgeplaatst. Dat werd niet opgegeven als de reden, maar dat was het wel. Tijdens het gesprek begint Wouter te beseffen, dat hij buiten een eventueel onderzoek staat. Het maximale is een achtergrondartikel over de commissaris en wat hij de maatschappij aandoet. Behalve elk misbruikt kind worden ook, ouders, grootouders, ooms en tantes, vrienden op school en buren geconfronteerd met deze misdaad.
Dennis is onder de indruk van het werk dat Wouter heeft verricht. Nu hij met deze feiten is geconfronteerd, begint hij heel anders tegen de zaak aan te kijken. Zoals Wouter al verwacht mag hij zich niet met de zaak bemoeien om achteraf geen vormfouten in het proces te krijgen. Dennis weet dat er een publiciteitsgeile topadvocaat de commissaris gaat verdedigen. Deze zal daar graag misbruik van maken. Hij belooft Wouter wel dat hij achteraf informatie krijgt om een achtergrondartikel te schrijven.

Wil je de eerste van je vrienden zijn die dit deelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *