De Ommekeer deel 46

De Ommekeer deel 46

De broers en hun vrouwen zijn naar Nederland vertrokken. In een gesprek met Debby, Bram, Wouter en Dennis komt de naaste toekomst van Wouter en Dennis ter sprake. Wouter is van plan om een boek te gaan schrijven over wat hij heeft meegemaakt. Hij stelt voor om via Internet met Jean hierover te communiceren. Op deze manier kan hij schrijven en blijven werken om geld te verdienen. Dennis heeft verlof genomen om de zaak van de commissaris te verwerken. Het heeft een véél grotere impact op hem, dan hij heeft gedacht. Hij wil de alfa methode van Debby daarvoor gebruiken. Zij biedt aan om hem het boek te laten lezen, zodat hij kan vinden wat bij hém past. Hij vraagt aan Debby en Bram wat zij ervan vinden dat hij in de toekomst pedofielen en andere criminelen met deze methode wil proberen te helpen een normaal leven te lijden.
“Lukt dat niet, dan heb ik in ieder geval alles geprobeerd om mijn bijdrage te leveren aan een betere samenleving,” motiveert Dennis zijn idee.

“Mag ik jullie een voorstel doen?” vraagt Jean.
“Dat mag altijd.”
“Wouter, jij hebt tijd nodig om een boek over mij te schrijven, wat ik een hele eer vind. Dennis, jij zoekt rust. Laten we die twee combineren. Ik regel een huis hier vlakbij. Wouter kan mij dan makkelijk opzoeken om informatie voor zijn verhaal te krijgen en Dennis kan zijn alfatechniek oefenen. Wanneer jullie klaar zijn, zien we wel wat er verder gaat gebeuren. Uiteraard betaal ik alles. Om te kunnen leven, krijgen jullie ieder duizend euro per maand. Zo kan ik iets teruggeven, voor wat jullie voor mij gedaan hebben en mijn steentje bijdragen aan het eventueel genezen van criminelen. Jullie mogen elk argument gebruiken om nee te zeggen behalve, we willen geen liefdadigheid, want dat is het niet.”
Zo voelen Wouter en Dennis het ook niet. Argumenten om nee te zeggen, vinden ze niet vinden.

Wil je de eerste van je vrienden zijn die dit deelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *