Gratis een kort verhaal lezen?

Gratis een kort verhaal lezen?

Waar kan ik gratis een kort verhaal lezen?

Bij Jan van de verhalenkamer kunt u gratis een kort verhaal lezen. Ik ben Jan en ik schrijf verhalen omdat ik dat leuk vind. Ik doe dit al jaren en heb ondertussen een hele verzameling over mijn familie en mijzelf. U kunt deze korte verhalen gratis lezen op mijn zelf ingerichte website waar u zich nu bevindt.

De geschiedenis van korte verhalen

Korte verhalen bestaan als sinds jaar en dag natuurlijk maar de echte eerste korte verhalen zoals wij die nu kennen dateren uit de middeleeuwen. Men voegde toen korte verhalen samen en maakte er een zogenaamd raamvertelling van. Eind 18e eeuw ging men in Engeland korte griezel verhalen vertellen. Deze verhalen komt u niet tegen op mijn site, alhoewel dit verhaal over boodschappen doen mijzelf angst aanjaagt als ik er aan denk.
Uiteraard waagde grote schrijvers zoals Charles Dickens zich ook aan de korte verhalen. Later in de 19e eeuw ging men in andere delen van de wereld ook korte verhalen publiceren. In Amerika had je goede schrijvers maar ook in Rusland en in andere delen van de werd werd het genre een succes. Een goed voorbeeld hiervan zijn de verzamelde werken van de Gebroeders Grimm. In tegenstelling tot mijzelf verzamelde zij (korte)verhalen van andere omdat zij wel een zelfbeeld hadden dat overeenkwam met de werkelijkheid of gewoon te lui waren om het zelf te doen. Al met al leverde het een prachtige verhalenbundel op.