De reiger en zijn prooi

De reiger en zijn prooi

Om te proberen of we het leuk vinden, hebben we in juni 1992, voor twee weken, een camper gehuurd. We hebben een route bedacht die naar het zuiden van Frankrijk loopt. Onderweg bezoeken we plekken die ons interesseren; een daarvan is Orleans.  We overnachten daar op een camping langs de Loire. In vorige vakanties hebben we de rivier gezien als een vredige grijsaard die een straat uitloopt richting een eindeloos groot plein. Nu is het een uitsloverige hardloper die alle ruimte om hem heen opeist tot de tribune aan toe. In het verhaaltje, begeleid door een video, “De camper en hoogwater” kunt u op de site zien wat ik bedoel.

De vakantie is een succes. Op de terugreis naar huis overnachten we op een camping aan de golf van Morbihan in Bretagne. De bedoeling is om een strandwandeling te maken en eventueel een bad in de zee te nemen. Na het instaleren van de camper gaan we op zoek naar het strand. Zoals u op de bijgevoegde video kunt zien viel dat een beetje tegen. In plaats van zand en golven is er wel veel leven in het water te zien.

Op de camping begint mijn echtgenote Ellie, aan het avondeten. Ik kijk om me heen en zie een blauwe reiger met zijn laatste vangst. Met in gedachten de krabben die we in de baai hebben gezien ben ik verbaast over zijn vangst. Snel pak ik mijn camera en begin te filmen. Na het inzoomen probeer ik hem, staande, zo stil mogelijk te houden, want voor ik een statief heb is de actie waarschijnlijk over.

Wil je de eerste van je vrienden zijn die dit deelt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *