Het kasteel in de Loire

Het kasteel in de Loire

Vrijdagavond 23 juni 2006 vertrekken we om acht uur ’s avonds naar onze vakantiebestemming Lavoine, een gehucht in de Auverne Frankrijk. De reisbeschrijving en wat daar is gebeurd, kunt u lezen in mijn verhaal: “Mijn onweer laatste deel.”

Wij zijn ook liefhebbers van dingen bezoeken die niet het stempel: “toeristische attractie moet u zien”, hebben. We rijden dan naar een plek die er op de kaart leuk uitziet of we rijden zomaar een kant op. Onderweg letten we op signalen of er ergens iets te zien zou kunnen zijn. Het zijn soms eenvoudige houten borden met een geit erop schildert. We gaan daar dan heen en soms is het een geitenboerderij waar we welkom zijn en kaas kunnen kopen.

We zijn na het ontbijt en bad vertrokken naar een wijnstreek die er, op de kaart, aantrekkelijk uitziet. Inderdaad is de streek aantrekkelijk. Op een kleinschalig wijnbedrijf kopen we, na het proeven, een doos wijn. We rijden doelloos verder in de buurt van de rivier de Loire, tot we een klein kasteel in een meer zien. We rijden erheen om te kijken of we het kunnen bezoeken. Er is helaas niemand aanwezig We besluiten om op het bijgelegen parkeerterrein onze lunch te gebruiken. We zitten op een bankje te genieten van het uitzicht op het meer en het kasteel. Tijdens onze pauze komt er een auto het verlaten parkeerterrein oprijden. Wij worden direct enthousiast.
“Misschien hoort ze bij het kasteel,” oppert Ellie, mijn echtgenote.

De vrouw stapt de auto uit en loopt inderdaad naar het kasteel. We wachten rustig af, want er komt een bus aanrijden. We zien een bont gezelschap uitstappen, die bij de ingang gaan staan.
“Ze gaan open Jan. Ga jij straks even informeren of we naar binnen kunnen.”

Na enige tijd begint ons iets op te vallen. Het zijn mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Dit is slecht nieuws, want we begrijpen dat het kasteel speciaal voor deze groep opengaat. Toch waag ik een poging en loop naar de vrouw toe die als eerste is aangekomen. Het kasteel gaat niet open, maar ze nodigt ons uit om met de groep mee naar binnen te gaan. Over geld wordt niet gesproken, we zijn uitgenodigd. Het bezoek wordt een feest zoals u op de video kunt zien.

Wil je de eerste van je vrienden zijn die dit deelt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *