De verschrikkingen in Heist-op- den- Berg deel 1 van 3

De verschrikkingen in Heist-op- den- Berg deel 1 van 3

Op zoek naar een verhaal voor op de site zit ik achter mijn computer. Met gesloten ogen gesloten, zweef ik als een astronaut door de duistere gangen in mijn hersenen. De verlichte bordjes op de kasten met herinneringen bekijkend, ga ik steeds verder terug in de tijd. Vakantie Denemarken lees ik. Nu kom ik in de buurt. In de verte zie ik hem oplichten als een alarmlichtje op een bedieningspaneel. Snel ga ik naar hem toe.
“Kees,” staat er op het bordje.
Piepend en knarsend open ik de lade. De mappen krassend doorschuivend lees ik: op zolder geholpen te reorganiseren, verhuizen naar groter pand, weer verhuizen, vertegenwoordiger worden, platen ophalen in België. Dat is hem!
Mijn lichaam reageert direct met een satanische pijn in mijn borststreek en mijn longen worden de blaasbalg van een haastige smid.
HARRY! Explodeert het in mijn hoofd.
Ik barst in snikken uit. Ellie, mijn vrouw, komt binnen en treft mij totaal ontredderd aan en vraagt bezorgt: “Jan, wat is er?”
“Harry,” weet ik uit te brengen.

Even later zie ik bij haar de herinneringen arriveren. Als een aangeschoten eend fladdert ze naar de bank en land daar. Mijn eigen ellende verdringend breng ik haar weer bij met een beetje water. De volgende uren proberen we samen het leven weer zin te geven. Na een korte pauze, waarin koffie en taart een hoofdrol spelen, ben ik in staat de herinneringen in de computer te krijgen.

Heist – op – den – Berg 1977. Heist voor ingewijden.
In deze, door god eigenhandig gecreëerde plaats, speelde zich in die tijd de volgende verschrikkingen af.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Heist-op-den-Berg

Hier was een grammofoonplatenperserij gevestigd. Ene Harry was daar de baas. Mijn toenmalige werkgever Kees, had het onzalige idee gekregen om daar platen te laten persen en in Nederland aan supermarkten te verkopen. Aan die supermarkten zat één nadeel: ze willen de juiste hoeveelheid op het juiste moment hebben. Hierover had Kees met Harry afspraken gemaakt.

Deze platen waren rechtsvrije covers van Nederlandstalige shit en muziek uit de film Grease. Ooit heb ik noodgedwongen, een paar stukjes gehoord. Na een uur piekeren, weet ik nog steeds niet hoe ik dat moet omschrijven.

In die tijd was ik vertegenwoordiger voor deze werkgever en raasde met muziekcassettes door het hele land. Kees vroeg aan mij of ik, na mijn gewone werk, de platen in België wilde ophalen. Dat wilde ik wel en ik vroeg aan mijn eega, of ze dan mee wilde naar de heerlijkheid Heist. Dol op avontuur stemde zij direct in.

Wil je de eerste van je vrienden zijn die dit deelt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *