Grease voor je verjaardag

Grease voor je verjaardag

In januari 1978 werd onze dochter Manon, zes jaar oud. In dat jaar kwam ook de film Grease uit. U vraagt zich misschien af wat die twee met elkaar te maken hebben. Dat zal ik u vertellen. Haar feestje werd een bezoek aan de middagvoorstelling van, als ik het mij goed herinner, Merlijn de tovenaar. In die bioscoop was tegelijkertijd de voorverkoop voor de film Grease aan de gang. Om de bioscoop binnen te komen, moesten we langs de voorverkoop rij van Grease lopen; over spitsroeden lopen gesproken.
“Hallo schatjes, we gaan hand in hand lopen anders raken we elkaar kwijt in die puinhoop.”

Onder de indruk van de mensen massa en mijn geen tegenspraak duldende toon, gaven ze elkaar en mij een hand. Zo begonnen we aan onze helse tocht naar de foyer.
“Achter aansluiten,” klonk het agressief.
Die agressie was van mannen die uren in de kou moesten staan voor een kaartje. Waarom zo agressief, denkt u misschien. Het is een vrouwenfilm en veel mannen moesten niet alleen naar die film kijken, ze moesten óók nog de kaartjes kopen. Enig begrip voor hun agressie kon ik wel opbrengen. Wij bereikten uiteindelijk de foyer aan de verkeerde kant van de rij. Ik vroeg de zes engeltjes of ze naar de wc moesten. Nee, werd er zeer stellig geantwoord. Ik had mijn twijfels, maar ze hielden vol dat ze niet moesten. Nu moesten we door de rij breken om bij ónze kaartverkoop te komen. Dit lukte niet zonder de hulp van een suppoost. Dit zijn momenten waarop je, je schaamt voor de mensheid. We waren nog op tijd om een deel van het voorprogramma te zien. Dan volgde er een korte pauze voor de hoofdfilm begon.
“Ik moet plassen.”
“Ik ook.”
“Wie moeten er nog meer plassen?” vroeg ik voor de zekerheid.
Ze moesten allemaal plassen. Met veel strijd bereikten we weer de andere kant van de gefrustreerde mensheid. De terugreis werd makkelijker, er waren mensen die ons inmiddels kenden en die maakte ruimte voor ons. Net voor het begin van de film zaten we allemaal weer.

De film Grease is mij blijven achtervolgen zoals u in de verhalen: De verschrikkingen in Heist deel 1,2 en 3, op deze site kunt lezen.

Wil je de eerste van je vrienden zijn die dit deelt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *