Inspiratie deel 2 van 3

Inspiratie deel 2 van 3

Die nacht slaap ik onrustig en droom over de tijd dat de aarde bewoond wordt door dinosaurussen. Het gekke is, er lopen ook mensen rond. De volgende morgen word ik uitgerust wakker. De stem is direct weer begonnen met praten. De poging om hem te laten zwijgen lukt aardig. Zoals ik hoop is alles dus niet gewoon. Met niemand kan ik erover praten bedenk ik, want ze verklaren mij natuurlijk voor gek.

Na het douchen en ontbijten ga ik naar mijn werk. Als freelance koerier rij ik door het hele land. In de auto begint de stem weer tegen mij te praten, alle pogingen om het tegen te houden falen jammerlijk, er is geen houden meer aan. Op alle tegenwerpingen en vragen heeft de stem een volkomen logisch en sluitend antwoord. Steeds meer begrijp ik wat er vroeger en nu op de wereld gebeurt. Alles waar ik eerder nooit bij stilsta en als normaal beschouw, is nu idioot en absurd. Een enorme hoeveelheid informatie begint zich in mijn hoofd te verzamelen. Over deze absurde dingen begin ik heel voorzichtig met andere mensen te praten, maar niemand begrijpt waar ik het over heb.

Als de mensen niet begrijpen waar ik het over heb, wat moeten ze dan met een boek over de hele menselijke geschiedenis, denk ik. Het idee om dit verhaal te gaan schrijven weet ik naar de achtergrond te dringen, helemaal verdwijnen doet het nooit. Telkens komt het terug met nieuwe inzichten. Op een dag vertel ik mijn vrouw waar ik mee worstel.
“Wat doe je nu moeilijk, begin gewoon te schrijven.”
“Wat moet ik schrijven?”
“Maakt niet uit, schrijf wat in je hoofd opkomt.
Drie maanden later heb ik een verhaal van 60.000 woorden, met in elke zin minsten drie stijlfouten.
Op Internet ben ik gaan zoeken naar informatie over schrijven. Tijdens die zoektocht kom ik een site met de naam: “Verhalensite”, tegen.
Hier plaats ik korte verhalen, waar commentaar op komt. Dit is een goede leerschool. Op die site worden workshops taal en schrijven gegeven waar ik aan meedoe.

Wil je de eerste van je vrienden zijn die dit deelt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *