Ramen lappen

Ramen lappen

Er zijn van die momenten waarop je ongecontroleerd blij bent. Vandaag heb ik er een. Wanneer mijn vrouw en ik boodschappen gaan doen blijf ik, corona technisch gezien, in de auto wachten tot ze terug is. We komen aanrijden bij de supermarkt, zij stapt uit en ik ga achterstevoren op een vrij plekje staan. Zo kan ik haar met de boodschappen zien aankomen. Samen zetten we dan de inkopen in de auto.

Tijdens het wachten kijk ik om me heen of er interessante mensen op het parkeerterrein lopen of dingen gebeuren zoals het uitladen van een vrachtwagen met boodschappen. Nu sta ik tegenover een tattooshop te wachten. De naam en functie van het pand is in enorme letters op de gevel gezet. Heel even denk ik dat ze dit doen om een koopimpuls te creëren tot ik besef dat een tattoo zetten geen reep chocolade is.
De parkeerplekken tegenover mij zijn invalideplaatsen, hierdoor heb ik een vrij uitzicht heb op de zaak die bij veel mensen, later, spijt creëert.

Zittend in mijn auto zie ik, op een afstand van ongeveer tien meter, een meisje de glazen tattoovoorgevel wassen. Ze heeft lang blond haar in een vlecht en speciaal voor de gelegenheid heeft ze een veel te grote joggingbroek van haar baas aangetrokken, waardoor ze na iedere beweging die broek moet ophijsen. Die baasbroek is een veronderstelling van mij, die nergens op slaat. Haar oogkassen zijn opvallend donker, ze doen mij denken aan een vrouw die veel mascara heeft opgedaan, waarna ze is gaan huilen en met haar handen heeft ze de tranen weggeveegd. Ze zal ze toch niet hebben laten tatoeëren denk ik in een flits.

Wanneer ze zich helemaal uitrekt kan ze net met een spons van boven naar beneden een deel van de ruit schoonmaken. Hierna maakt ze met een bizar kleine wisser, in één rechte lijn, van boven tot beneden een smalle baan in de ruit watervrij. In deze beweging staat ze van helemaal uitgerekt tot helemaal gebukt. Is deze baan klaar, dan kijkt om zich heen en begint met duidelijke tegenzin aan de volgende. Na de volgende baan kijkt ze langer in mijn richting waardoor ik haar oogopslag kan bekijken. De leegheid van haar blik doet mij vermoeden dat haar hersenen zijn ontploft tijdens een Rave party. Ondanks de ontploffing en de broek heb ik genoten van haar gezelschap en haar soepele bewegingen. Ik hoop dat ze een geweldig leven krijgt.

Wil je de eerste van je vrienden zijn die dit deelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *